Americani’s de vina. Nu suntem noi prosti

by

Nu-i asa?

Am fost de curand la un frumos spectacol cultural artistic. Maestrul Tudor Gheorghe, in nemarginita-i intelepciune si cu finul umor, zise direct: “Am crezut ca americanii, strainii in general, sunt de vina pentru cele ce ni se intampla. Nu-I adevarat. Suntem noi prosti’

Adivarat. Mergeti prin oras si veti afla. Nu avem aeroport. Nu-I din cauza ca baiatul ala care era la Consiliul Judetean si cu tanarul de la primarie au calcat in strachini ori au bagat mana in buzunar. Nu vor strainii sa facem profit. Am spart toate strazile si nu sta os pe os si bieleta pe bieleta. Nu e din cauza ca nu stim a face management de proiect. E din cauza ca suntem prea destepti si nu vor strainii sa ne dezvoltam.

Stai, ca mai e. Nu exista medici buni nu pentru ca nu sunt platiti. Ii numai si numai ca vor firmele de medicamente sa-si vanda antibioticele. Mai sunt si pacientii aia care citesc toate blogurile care se termina in verde.  Nu va trebuie antibiotice, tot ce aveti nevoie este ceai de coada soricelului, putina aloe verde si bitter suedez.
Si faza mea preferata e cu profesori. Exista in fiecare oras niste profesori fanion, care produc tineri olimpici, ce mangaie orgoliul prostului roman. Prostului national. Acestia trag pe dreapta vigilenta publica, facand niste copii super destepti exponentii lenesilor care nu isi iau bacul. Stati linistiti. Nu e bai ca nu trecem bacul. Se da de doua ori pe an la televizor un reportaj cu 5 olimpici la fizica, chimie, dar mai ales la informatica si ne-am calmat definitiv. Scoala romaneasca produce destepti, deci ne-am salvat. Nu suntem prosti. Americani-s de vina, gura ma-mii lor! Ne iau resursele si nu vor sa ne plateasca… Bine ca sunt ei destepti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.