Aventurile leutului Leugen, hipotamului Mateiaș si a girafei Marcica.

Episodul unu

Leuțul Ionel locuieste pe strada Savanei din Saveni. E vecin cu Eugen, hipotamul glumet si cu Marcica, girafa gospodina. Toti trei se intalnesc in fiecare duminica in fata blocului si fac poezii. Iata pe una dintre ele:

Foaie verde de arțar,

Beau vin de la aprozar,

Mateiaș și Leugen

și-au luat bilet de tren;

Și merg pân la București,

Și pescuiesc 7 pești.

Cei trei prieteni au luat bilet la bingo, la cazinoul din Săveni,ei au întâlnit un om pe nume Georgică Fărăfrică. Georgică a auzit de la un prieten că ei scriu poezii și le-a cerut să facă o poezie, dar… ei nu aveau idei. Așa că i-au zis că sâmbătă o să fie gata, după ce vor mânca o tocaniță de idei .

Cei trei credeau că la bingo e ca la bowling dar… nu a fost așa. Un motiv pentru care și-au dat seama că nu e ca la bowling e că nu găseau bilele. Mare problemă… Tot acolo Leugen s-a îndrăgostit. Era o zebră pe care o cheamă Mariza.I-a cerut numărul de telefon, dar era cam gălăgie acolo, așa că i-a dat numărul de bingo. Leugen a văzut că e deja ora 8 seara și le-a zis celor doi prieteni să se ducă acasă. Leugen a văzut că numărul de telefon era mai ciudat, apoi și-a dat seama că erau numere de bingo. Trist că nu a luat numărul de telefon, s-a culcat. Dimineață a uitat de ce s-a întâmplat seara, așa că a lut micul dejun. După asta, i-a revenit memoria, iar atunci s-a gândit să meargă la prietena lui leoaica Lelena, secretara de la primăria Săveni, să vadă dacă știe de Mariza. Din fericire pentru Leugen, Mariza era prietena Lelenei și chiar știa și unde stă. Lelena și Mariza făceau zacuscă de gogoșari și dulceață de vișine împreună, in fiecare vară. Între timp, Mateiaș și Marcica încercau să scrie poezia. Dar nu mergea fără tocănită. Leugen s-a dus la Mariza și i-a zis ce s-a întâmplat, apoi Mariza i-a dat numărul de telefon. Au mai vorbit despre Romănii au talent, iar nemții nu bani, iar în 25 de minute Leugen a plecat. Apoi peste o oră l-a sunt pe Mateiaș de pe cartela Telekom cu minute nelimitate, pentru ca Mateiaș să facă mega de trafic. In timpul acesta, Marcica și Mateiaș stăteau  la un suc în piața unirii. Mateiaș și Marcica i-au zis lui Leugen să vină să mai scrie la poezia aia pe care le-a cerut-o Georgică. Leugen era bucuros că a găsit-o pe Mariza și i-a luat numărul de telefon. După ce au termint sucurile, au comandat o pizza cu salam, ciuperci și rime pentru poezie, au plecat acasă și au scris poezia (în mare parte) – mai aveau titlul și puțin de la sfârșit.S-a făacut ora 7 seara și era cam frig așa că au plecat în casă.

Au plecat acasă la Leugen, unde Mariza scria ceva pe Facebook. După asta. s-au uitat la un film, apoi au mâncat cina după 15 minute. (Foarte rapid, nu?) Mateiaș si Marcica au plecat acasă și acum s-a mai terminat o zi.

Atât pentru azi ne mai vedem marți. PPPPPPPAAAAAAA!!!!!!! Vă povestesc cum sună poezia, ce idei mai are Leugen pentru poezii și unde plănuiesc să meargă în călătorie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.