Cornul abundentei

Stiu că nu mă veţi crede când voi spune că trăim vremuri extraordinare. Că avem de toate, că ne scăldăm într-o bunăstare pe care trebuie să o menţinem cu mari eforturi. În general, în lume e mai bine ca acum 25 de ani şi muuuult mai bine decât la 1918, când s-a făcut Unirea.

Dacă nu mă crezi, te invit, aşa de control, să nu foloseşti internet, telefon, becuri, aparat de radio, televizor şi să te duci la budă în fundul curţii. Vei fi complet eco, poţi să foloseşti frunze să te igienizezi. Te vei simţi ca orice persoană normală în 1960.

Când eşti aşa, mai nervos că nu este destulă mâncare curată şi ieftină, că vrei numai bio, poţi încerca o dietă ca pe vremuri. Bazată pe lobodă, ştevie, cartofi, sfeclă roşie. Nu prea mulţi ardei, ca nu se fac fără seminţe bune, să îţi culegi ciupercile, să mănânci mere şi pere, nu portocale şi banane, fără sucuri de fructe, fără vin Chateau XXX, o arzi pe tescovină şi ţuică de prune, nu pe Jaggermeister si whiskey.

Dacă te nemulţumeşte încălzirea centralizată, pune mâna şi învaţă să faci focul în sobă. Iar după ce eşti meseriaş în asta, bagă mare şi sparge o cărută de lemne. Vei fi mai sănătos şi nu mai e nevoie să mergi la sală. Ah, să nu uit. Noaptea trebuie să te trezeşti, să pui pe foc, iar ziua tre să aduci lemne în casă, să nu fie prea ude. Şi cireaşa de pe tort ar fi să înveţi să confecţionezi tizic. E un combustibil ecologic, făcut din balegă. Să şiţi că nu toţi aveau păduri de tăiat, cel mult coceni de porumb.

Iar pentru balegă e nevoie de vacă. Vaca are nevoie de fân. Fânul are nevoie de coasă. Coasa de cosaş. Iar cosaşul de condiţie fizică. Aşa că, dacă sunteţi nemulţumiţi de siluetă, cumpăraţi o vacă sau mai multe. Rezolvă multe alte nemulţumiri legate de bunăstare.

În principiu, toate astea erau foarte actuale acum 50 de ani. Acum numai sunt. Tăranul de oraş creşte vaci la Farmville, taie cablurile de la RDS-UPC-Telekom şi le pune in căruţă spre centrele de colectare, plantează busuioc in ghiveci pe pervaz şi se duce să fumeze în faţa sălii de sport.

Deci, ciocu mic! Ori planificaţi o excursie in Africa Centrală, respectiv nordul Indiei. Pentru o revelaţie atotcuprinzătoare. Ori, cel mai bine, însoţiţi tânguielile şi bolboroselile de ceva acţiune. Puneţi mâna şi mişcaţi lucrurile. Bateţi-vă capul cu îmbunătăţiri, că nu e nimeni dator să vă salveze pe gratis şi să vă dea o viaţă mai bună!

2 thoughts on “Cornul abundentei”

  1. Nordul Indiei sau Africa Centrala… Pă bune? Am io o idee mai nastrusnică… Eu am impresia că în România, putem găsii liniștit toate astea. Dar mă amuză spiritul orășănăsc… Îl văd tot mai des la ăia de la orașele românesti,care au năstrușnica impresie că s-au născut în cine stie ce metropolă occidentala, nu la 20 de km de ruralul medieval românesc.

    1. Drept ii ca poti gasi in Romania, fara prea mare efort.
      Dar in nordul Indiei le gasesti drept norma si nu prea exista hipsteri corporatisti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.