De ce vinde scump Disneyland

by

Disneyland e un parc de distractii interesant, dar totusi nimic iesit din comun daca dai la o parte povestile din spate. Dupa o zi in Disneyland, m-am intrebat de ce e asa de scump si totusi e plin ochi intr-o zi de vineri, 1 martie, la 2 grade Celsius si cu o vreme in care nu as sta altfel afara timp de 10 ore.

Si atunci? De ce am stat?

Pai sa vedem, este o masina de marketing excelenta? Este. Din State pana in Franta, din China pana in Romania, sunt mii de reclame, laolalta cu filmele pe care le savuram. In Carrefour Felicia, din Iasi, am vazut un Mickey urias care ma invita la Paris. Toata Franta e impanzita cu distribuitori de bilete, de la Auchan, la Carrefour si birouri independente. Sa nu mai vorbim de Statele Unite, Japonia, HongKong si extinderile planficate in Shanghai.
Buuun, dar daca ar fi nasol, nu s-ar inghesui lumea. Atractiile sunt dragute, va spun luni cateva ponturi pentru copii, experientele sunt faine si pentru adulti. Deci una peste alta, e o experienta placuta.
Totusi, sunt preturi mari pentru mancare (de la 10 EUR pentru un sandvis si un cartof prajit cam naspa), cel putin din prisma unor salarii din estul Europei. Preturile pentru jucarii si haine sunt medii pentru Franta, sunt destul de faine, dar traind si povestea, ti se par mai accesibile. Mi-a ramas pe chelie o rochie pentru fiica-mea, pe care o sa i-o cumpar cand face macar 3ani, sa ii stea bine in straie de printesa Disney. In schimb, pot exista reduceri chiar bune, pentru a te aduce la parc. De exemplu, am intrat impreuna cu kinderul, cu doar 35 EUR/zi, pentru un parc (oricum nu ne tineau pingelele pentru doua), in comparatie cu pretul de lista de 40-50 EUR/zi. Deci, se poate, numai trebuie sa fiti prin preajma la momentul oportun. Cum e cu momentul, de asemenea aflati in curand.
Cea mai tare chestie este parada personajelor. Este actualizata din timp in timp. Acum e diferita de cea de acum  un an jumate si e bazata pe aniversarea de 20 ani a Disneyland Paris. Copiii sunt entuziasmati de personaje, muzica e grozava si ii mai si saluta chiar personajele direct pe ei. Bineinteles, e o singura data pe zi, la ora 17.00, cumva inainte sa se inchida chestiile in care te poti da incepand cu 10.30. E si mult si putin ca timp, mai ales ca stai de la 30 de minute la coada pentru o atractie. Curios, toti copiii au rabdare si nu fac scandal, stand disciplinati la coada, chiar intr-o zi de 1 martie, cu 2 grade Celsius si putina ploaie. Tura asta nu am mai incercat si trenuletul, dar una peste alta, rabdarea copiilor mi s-a parut miraculoasa. Totusi, ne-am plimbat o multime si au fost lucruri care mi-au placut sa te privesc.

Deci, un mix foarte bun de atractii, cu accent pe povestea personajelor, cu chestii care nu te scutura, dar te impresioneaza, restaurante atent decorate, dar mancare naspa, lucruri la care stai la coada, sau zone in care sa te plimbi si sa te minunezi, multe tricouri si fundite de Minnie, magazine asezate strategic la iesirea din atractie si distractii pentru cei mari, spre necazul celor mici. Poti sa mergi cu familia, cu prietena de 23 de ani, cu sotul cel morocanos ori cu o turma de copii, ai sanse sa nu te plictisesti o zi intreaga. Aha, si poti ajunge cu trenul, ala de mare viteza, care vine de la Londra in 3 ore.

Cartea te face neprost!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.