Despre job-ul ideal, rezultate de etapa si… CodeCamp Iasi

          De la ultima postare, au trecut 20 si ceva de dimineti, unele cu soare, altele capricioase… Zile pline in care cafeaua ne-a fost drag prieten in a ne spori energia pentru TO DO-ul de zi cu zi dar si pentru oportunitatile de cariera  care in aprilie parca au fost la tot pasul pentru angajatii din industria IT:  Stagii pe Bune, BestJobShop, Iasi-ul respira IT, Vizite la companii, Code Camp

          Am asistat/participat si eu la cateva evenimente de acest gen in care am remarcat profesionalism si multa munca din partea organizatorilor, curiozitate din partea tinerilor studenti si interes din partea specialistilor cu experienta.

Dimineata de sambata, 20 aprilie, mi-am petrecut-o alaturi de comunitatea IT din Iasi la CodeCamp. Peste 400 de participanti si 20 de companii din aria IT&C au ales sa investeasca o insorita zi de primavara pentru a impartasi experiente de lucru cu diferite tehnologii, proiecte si oameni. Felicitari comunitatii de IT din Iasi pentru mobilizarea si proactivitatea de care da dovada!

           Evenimentul a inceput cu o prezentare a agendei si a companiilor participante.  Am auzit numai lucruri bune despre companiile prezente si daca ar fi sa ma gandesc la o schimbare de job…parca nu as sti spre care sa ma indrept! Am observat ca multe companii sunt multinationale si au deja procese standardizate atat in ceea ce priveste modul de lucru cat si in modul de raportare la angajati:  program flexibil, proiecte cu tehnologii noi si interesante, portofoliu de clienti din intreaga lume, training-uri, team building-uri, echipe care lucreaza impreuna dar se si relaxeaza intr-un mediu placut de lucru, colegi cu simtul umorului..ba chiar si piscina la sediul uneia dintre companii, construita special pentru angajati!..

  In aceasta mare de oferte..tanar student sau deja angajat cu experienta, spre care companie sa-ti indrepti cariera? Care din angajatori raspunde cel mai bine aspiratiilor tale profesionale si la care poti aduce tu valoare adaugata in business?
Si..odata ajuns la un nou loc de munca, care sunt factorii care conteaza pentru ati pastra multumirea si entuziasmul de la inceput?

La aceste intrebari ne propunem sa raspundem si noi prin studiul nostru despre harta multumirii angajatilor romani din IT. Vrem sa strangem experienta a peste 1000 de angajati din aria IT&C pentru a identifica  din experienta si nu din carti (cu toate ca recunoastem valoarea studiilor cercetatorilor britanici:)) ce nevoi si asteptari au, ce ii multumeste si ii ajuta sa se dezvolte, astfel incat indiferent de modul de lucru pe care il aleg, angajatii sa poata invata din experientele trecute(proprii sau impartasite de altii) cum anume sa progreseze si sa se bucure de succes.

Ce s-a mai intamplat cu studiul despre Job-ul ideal ?

  • alti 302 angajati din IT ne-au mai impartasit experientele lor si au contribuit astfel la extinderea hartii multumirii angajatilor din IT
  • sunt 502 respondenti, mai invitam cel putin 498 angajati  sa participe la cercetare
  • au solicitat si primit recomandari de schimbare a “look-ului” CV-ului 100 dintre participanti
  • promovam studiul nostru si prin intermediul evenimentelor de cariera ( va povestesc despre Code Camp si va urma TEDxIasi2013 – “Improved and Inspired through Innovation”); oare sunt mai eficiente aceste canale de comunicare decat Facebook-ul si LinkedIn-ul? Vom participa si vom vedea rezultatele! 

Pentru ca rezultatele bune se lasa asteptate si noi ne dorim sa obtinem rezultate reprezentative pentru angajatii din aria IT, vom extinde deadline-ul pentru prima sesiune de completare pana pe 20 mai 2013.

Astfel si tragerea la sorti a premiilor va avea loc mai tarziu, pe 20 mai 2013.

 Credem in beneficiile studiului si  pana acum reactiile celor care au aflat/participat  ne incurajeaza sa continuam demersul de cunoastere  a experientei de munca si a altor angajati din IT.
Numara-te si tu printre ei!

Deci… cu o  investitie minima de 10-15 minute necesare participarii la studiu, poti sa primesti premii si rezultate utile in dezvoltarea ta personala. Daca lucrezi in IT, te rugam sa acorzi acest timp pentru a completa urmatorul chestionar: http://goo.gl/KWYsM

Cercetare desfăşurată cu sprijinul:
                         

               


                 

Cartea te face neprost!

1 thought on “Despre job-ul ideal, rezultate de etapa si… CodeCamp Iasi”

  1. Pingback: Inceput de saptamana cu gust de vara si chef de lucru.. - TM Arhitects

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.