Donate here. Istoria unei fotografii si a mai multor donatii la ora 2 noaptea

Swimathon-ul este unul dintre evenimentele de strangere de fonduri (fundraising) pe care Fundatia Comunitara le organizeaza an de an, de vreo cativa ani. Ca toate lucrurile frumoase, au inceput cu mai putini oameni, cu mai putini participanti, cu mai putin entuziasm in oras. An de an, evenimentul a crescut in impact si in calitate si a reusit sa atinga exact oameni ca cei din fotografie. Care misca lucrurile in momente si in locuri in care, in mod normal, nu le-ar misca nimeni.

Ce faceti voi in team building? Stiu, nu trebuie sa imi spuneti, ca m-am ocupat de multe. Se merge intr-o locatie de preferinta la munte, unde se desfasoara programe de unit suflete seara dupa 9 si de omogenizat echipe. Cu muzica, dansat, optional cu urcat in copaci si cantat la karaoke, sa se desfete sufletul programatorului / agentului de vanzari / managerului. De data asta, am facut strangere de fonduri, cu licitatie si pedepse pentru Fondul de Burse.  Ad-hoc, neorganizat, neplanificat. A fost super distractiv, oamenii erau bine aghezmuiti, dar in loc sa joace carti pe pedepse, se licita pe fapte care sa mai aduca inca un donator. Mie mi-a picat norocul sa fac o fotografie si sa postez pe blog, chiar la ora respectiva, iar in schimb, o parte din cei care mai rezistau pe baricade au crescut fondul de donatii. Ne-am distrat teribil, iar a doua zi ne-am putut privi in ochi fiindca nu am facut prea multe prostii dupa o sticla de vin. S-a donat pentru Conti Swim Team, ingenios denumite 1 si 2.

Sa nu credeti ca suntem singurii care o ard pe donatii. Baietii de la Hackerspace au organizat degustare de whiskey si petreceri la ei, cu acelasi nobil ideal, In firmele de IT exista un trend crescator de a promova astfel de evenimente si donatii. Sunt mai mult de 20 de comunitati de lucru care se intalnesc in Iasi. Se vede in miscarea de sub suprafata relevata de televiziuni. Se vede in Palas, s-o vedea si in Piata Unirii dupa ce termina de renovat. Se vede in Copou, in birouri in care nu exista camere de filmat si instrumente de ascultat.

Miscarea ce se contureaza inseamna pentru mine mai multa generozitate si altruism, preocupari mai putin prozaice si interes mai mare pentru a construi, nu pentru a salva.

#Uniticonstruim

Sa nu uit, daca va plac ideile astea, veniti sambata 4 iulie, începând cu ora 14.00, la Ștrandul Municipal Iași la Swimathon. Sa incurajati inotatorii si sa faceti o donatie. In cazul in care va temeti de trasnet si nu umblati cu bani la voi, intrati pe site  si donati acolo.

 

2 thoughts on “Donate here. Istoria unei fotografii si a mai multor donatii la ora 2 noaptea”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.