Facebook nu scrie felicitari de mana

โ€”

by

Nu stiu ce imi veni odata, cu vreo cateva luni in urma, sa imi schimb data de nastere pe Facebook. Ma enerva o chestie care imi cerea sa dau acces la ziua de nastere la nu stiu ce Birthday KakaMaka application. Mi s-a pus pata ca am devenit sclavii unor aplicatii ce ne atentioneaza ca e ziua cuiva. Asta nu e rau, dar mi s-a parut ca am trecut in partea opusa, ca primesti o multime de urari impersonale, pe canalele cele mai facile. Si am vrut sa aflu cum influenteaza asta comportamentul nostru.
Zis si facut, am schimbat 30 august cu 5 februarie, total aleator. Am si uitat putin despre asta, drept pentru care nu am mai verificat cand o sa fie fericitul eveniment. Tocmai ma intorceam din ceva calatorie si cand m-am dat jos din avion am vazut ca se aduna lume pe Facebook. Si tot da-i cu La multi ani, de se ingrosase gluma.

Ce sa fac, ca se adunasera deja vreo 60 de galagiosi, numai cu La multi ani pe ei. Anunt prin urmare experimentul pe la vremea prinzului, imi cer scuze si multumesc frumos (de asemenea, si pe aceasta cale) si ma astept ca se potoleste treaba.

Nu stiu ce s-a intamplat, daca e asa cum spune Derek Muller ca nu mai ajung postarile FB la prieteni, cert aeste ca pana seara am mai primit vreo 15 urari de bine si progres, dar nici un SMS suplimentar. Fiiindca, da, am primit si SMS-uri, care confirma ca informatiile de pe Facebook sunt considerate corecte. La cadouri nu s-a ajuns, desi mi-as fi dorit un abonament la HBR.org. Nu va bateti capul, o ma multumesc cu partea gratuita, ca oricum nu am timp sa citesc mai mult. ๐Ÿ˜€

Cel mai mult m-au bucurat SMS-urile, ca de telefoane m-a ferit Cel de Sus. Mult mai amuzanta a fost confuzia de la birou si sa observ felul in care se raporteaza oamenii la informatii. Unii le verifica din 2 surse, una electronica si alta legata de cineva care e recunoscut ca stie zilele de nastere. Altii sunt foarte sinceri si ureaza cele bune, mai bine de 2 ori intr-un an decat deloc. Sunt, bineinteles, si cei care au o memorie foarte buna si nu cad in nicio capcana.

Am fost impresionat sa primesc urari de bine de la oameni pe care nu ii stiu prea bine, dar ne-am conectat pe Facebook. Am primit de la pagini de Facebook ale unor afaceri locale. Multumesc, e o strategie buna de marketing! De la rude indepartate, oameni cu care ma vad zilnic si oameni pe care nu i-am mai intalnit fata in fata de o mie de ani. Se pare ca e important sa iti pui ziua de nastere corecta sau sa iti declari ziua de nastere speciala pentru Facebook. Depindem major de tehnologie, nu se mai scriu felicitari de mana, daca s-a sters alarma de la telefon, nu mai exista un alt mecanism de aducere aminte, dar cel mai important e ca spunem si primim mult mai multe urari decat pe vremuri. Eu sigur nu tin minte zilele de nastere a 100 de oameni, deci fara tehnologie am fi mai in urma. Totusi, acestea nu mai inseamna la fel de mult, cand o aplicatie te trage de mana si poti spune La multi ani! sec, fara a avea un contact efectiv cu persoana respectiva.
Un telefon include si emotia de a suna, de a formula un mesaj si a avea o minima conversatie. O participare la petrecere e deja un contact complet, iar o felicitare presupune un timp pentru alegere si unul pentru a scrie, de mana, un mesaj personalizat. In vremea asta, in care primesti de Craciun si Anul Nou zeci de mesaje cvasi identice, cateva cuvinte simple, fara un sablon sau copiate de undeva, inseamna mult mai mult decat acum 25 de ani. Deci, Facebook nu scrie felicitari de mana, dar e un fel de ness care se face repede si are gust de lamultiani!

Cartea te face neprost!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.