Inapoiere, Miorita, ortodoxism si IT

Inapoiere, Miorita, ortodoxism si IT

Romania, ca mit national, cauta scuze dintotdeauna pentru ce ar fi putut fi, dar nu este. Toti romanii mandri de patria lor stiu ca noi am fost pavaza crestinatatii impotriva invaziei musulmane, Ca noi am fost destepti si harnici, dar vremea de afara nu ne-a lasat sa ne atingem potentialul. Ca am fost negustori vrednici, dar s-au inhaitat unii si ne-au prostit. Si altele asemenea. (Ca o paranteza, drumul spre vestul Europei ducea acum 500 de ani fix pe unde duce si acum, ca ati vazut la stiri pe unde erau emigrantii, scolile din Vest se inchid, dar mai structurat si fix cand e vreme rea, nu cu o zi mai inainte, iar pentru a fi negustor, trebuie sa socotesti si sa vorbesti cu dichis. )

De asemenea, fraza favorita a multor romani destepti este ca tara noastra este cu 50-100-1000 de ani in urma Europei si a lumii, iar aceasta tara nu ii merita pe ei, cei mai buni si mai drepti dintre romani, fix din acest motiv, ca suntem prea in urma. Normal, nici ei nu ar fi peste media mondiala, dar aici sunt ombelico del mondo.

Niciodata mai mult ca azi, romanii sunt credinciosi si doresc sa isi arate asta celorlalti. Nu sa ii converteasca la ortodoxie, ci sa arate ca sunt ortodocsi, ca au niste valori peste cotcaiala in care se invart in fiecare zi. Iar in urma acestei afirmatii, pot sa se scuze ca nu se implica civic sau social fix prin prisma zicerii “Daca asa a dat Dumnezeu…”. Fix Dumnezeu ala care iti da, dar nu iti baga in traista, care iti cere sa fii smerit, retinut si sa lupti pentru credinta, sa nu FURI (deci sa nu accepti ca altii fura, de asemenea) si sa iti iubesti aproapele, chiar daca se uita la postul TV nepotrivit.

Sigur, ciobanul care avea oi mai multe, mandre si cornute, a fost lucrat de la spate de cel ungurean (sigur sprijinit de Soros), care in cooperare cu cel muntean (o fi Dragnea!?) a facut o preluare ostila si l-a lasat si fara autostrada. Dar, daca asa a dat Dumnezeu, nu ne punem noi acum sa facem autostrada, ci multumim celui de sus, de la primarie, ca am primit internet.

Care internet a dezvoltat ultimul mit romanesc, acela ca romanul s-a nascut talentat la IT. Si ca asta e scaparea tarii. Fix ca nu-i asa, ca toata lumea lucreaza in outsourcing si sunt foarte putine firme de produs, dar macar a devenit cool sa ai ochelari si sa fii supraponderal, ca te angajeaza imediat cineva, iti da sala si fructe la birou sa iti revii cu greutatea si sa contribui la PIB-ul Romaniei.

Deci, din vorba in vorba, am trecut prin cele cinci faze ale poporului roman, care se transforma dintr-un popor de ciobani betivi, intr-unul de IT-isti rezistenti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.