Networking, my love [cu premii]

Am observat, atunci cand eram mic si programul la televizor incepea cu “Trei culori cunosc pe lume”, ca cei care aveau relatii se descurcau mai repede si mai bine. Intre timp, termenul s-a demonetizat, ba chiar s-a demonizat si a aparut intr-o noua forma, cosmopolita si in acelasi timp total acceptabila pentru toata lumea: networking.

Exista intalniri in care se face networking, exista la orice eveniment mai cu staif o sesiune special dedicata, poti sa faci networking la serviciu, la restaurant, in parc – cand iesi cu copiii-, la sedinta cu parintii sau la coada la hypermarket. Daca ma gandesc la ce s-a schimbat fata de 1988, cand tata avea ceva relatii la alimentara si prin urmare aveam si portocale si banane, macar de 4-5 ori pe an, acum pot spune ca sistemul de relatii este un pic mai transparent si organizat. Ce merge la fel in continuare este elementul de baza in orice sistem de networking: oamenii pe care ii cunosti, pot sa te ajute in momentele critice, iar tu, ca parte a unei retele, vei ajunge in momentul in care sa ii ajuti pe ei.

Image courtesy of relenet.com

Saptamana aceasta, Andy Szekely vorbeste, in cadrul serilor AS, despre puterea networkingului. Andy seamana destul de mult in stilul lui declamativ cu Zig Ziglar si cei din scoala americana. Are putin dintr-un pastor protestant si vorbeste cu pasiune. Mie imi place mai mult sa il citesc decat sa il ascult, dar rezonez foarte bine cu cele explicate de el. In aceeasi sesiune, Marius Stefan va povesti, pe baza intrebarilor lui Andy, despre importanta networkingului si despre felul in care networkingul ii ajuta businessul. Marius este o contrapondere foarte interesanta la stilul lui Andy, fiind o persoana mai degraba rezervata initial, care are de povestit lucruri deosebite si o face cu pasiune, atunci cand ajunge la subiecte dragi lui. Mi-am facut aceasta impresie la Business Days Iasi, cand l-am urmarit pe parcursul evenimentului. Marius este CEO al Autonom Rent-a-Car, unul dintre businessurile in continua crestere pe o piata care te-ai fi asteptat sa fie dominata de Hertz sau Sixt. Totusi, asa cum Dedeman este cel mai mare jucator in bricolaj, Autonom da tonul in inchirierile de masini.

Saptamana asta, la Iasi, va fi o sesiune pe 9 noiembrie, la care vreau sa va ofer un tichet gratuit de participare. Voi alege unul dintre raspunsurile pe care as vrea sa le dati la intrebarea:

De ce faceti networking?

Vineri dimineata voi anunta pe pagina de facebook cine este castigatorul. Raspunsurile pot fie pe Facebook, fie aici, ca si comentarii.

Cartea te face neprost!

3 Comments on “Networking, my love [cu premii]

 1. Buna dimineata!
  Frumos scris acest articol si eu am fost la Bussines Days, un eveniment incununat de succes, si imi doresc sa fie cat mai multe evenimente de acest gen in Iasi.
  Sa iti raspund la obiect la intrebarea ta: “De ce faci networking?”
  In primul rand tot ce facem in viata tine de networking, facem networking in fiecare zi, nu doar in cadrul diverselor conferinte sau workshopuri. Eu fac networking in fiecare zi pentru a cunoaste oameni noi, pentru a schimba idei si bineinteles pentru a-mi promova serviciile pe care le prestez sau/si produsele pe care le vand prin intermediul magazinelor online.
  Este foarte buna intrebarea ta “De ce faci networking?” dar de asemenea s-ar mai putea pune si intrebarea “Ce faci dupa ce faci networking? Ce faci cu contactele create?”
  Sa ne citim de bine!

 2. Paul Padurariu: Multumesc pentru comentariu.
  Esti fericitul castigator 😉
  Ii multumesc si Ancai Lupu pentru comentariu.
  Am considerat ca intrebarea de completare “ce faci cu contactele create?” a facut diferenta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.