programator si fotbalist

programator si fotbalist

[Acesta a fost primul articol de blog. Publicat initial pe despreprogramatori.blogspot.com]

Meseria de programator este una care implica un consum de neuroni mai mare decat altele. Poti sa o vezi ca o meserie liberala, dupa cum povesteste Joel . Se schimba tehnologia, trebuie sa vii cu idei noi tot timpul, se schimba paradigmele de programare. Toate astea te consuma ca si programator, iar daca nu esti vreun Belodedici in ale programarii sa faci inginerie pana la 50 ani, se intampla sa cauti un job de management, sa iti deschizi o alta afacere, sa faci teorie, in fine, orice, numai sa nu mai stai in fata monitorului 8-10 ore pe zi.

Daca esti un programator mediu, trebuie sa tragi tare in primii ani pentru a prinde ceva experienta, care sa iti salveze fundul in anii negri de pe la 35-40 ani, cand vin lupii tineri si tehnologiile noi din urma. Nu intelegi de ce nu mai folosesti un editor de texte si tre sa te chinui cu generare automata de cod. Pai eu stiu exact ce scriu acolo, de ce sa imi genereze cod o masina care nu are experienta mea? Parca acu 20 de ani era povestea aia cu C, era mai eficient sa scrii in ASM, era mai mic programul si mai rapid.

Asa fac si fotbalistii, prind un contract bunicel si incep sa puna deoparte pentru zile negre. Daca vine alt antrenor cu un sistem nou de joc, s-ar putea sa nu mai ai loc in prima echipa. Eventual te duci la o echipa mica cu un sistem de joc mai permisiv. Asta se traduce in “programatorul se duce la o firma mica, unde nu il freaca nimeni cu cerinte ciudate si tooluri scumpe bazate pe procese”.

Acu nu povestim de genii, sunt putini si nu vor duce niciodata grija zilei de maine. E cineva acolo dispus oricand sa il plateasca cu cat vrea muschii lui de programator. Rivaldo traieste binisor in Grecia acum, pe baza talentului. 😉

Cartea te face neprost!

0 Comments on “programator si fotbalist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.