Turma cum laude

Toata lumea plange cand ia odrasla 4 si toti se bucura cand ia 10. Nimeni nu se mai uita daca are legatura cu realitatea, important e sa mearga domnul Goe la un liceu bun (ce-o mai insemna si asta?!), sa aiba diploma de facultate, sa se simta parintele implinit.
Toate astea pana progenitura izbuteste sa fie vanzatoare intr-un mall, sofer pe o masina de distributie cu titulatura de director de vanzari ori mai bine functionar la stat. Atunci, sa te tii plans si jale, critica sistemului si porcaiala celor din invatamant. (Am uitat intre timp ca nenea profesorul si-a luat cateva suturi in cur de la director, inspector, colegi pe motiv ca e prea sever si a decis sa nu mai lupte cu idiotii).
In sfarsit, daca te uiti mai bine, poate ajunge progenitura parlamentar, de la 600 pot ajunge si 135231 de parlamentari. Plus 50000 de primari de comuna, cu consilierii lor cu tot. E plin parlamentul de sefi de promotie la sectia lacatusi, strungari si frizeri care mai apoi au reusit sa absolve Colegiul National de Aparare.

Nu am vazut, mai mult ca in ultima vreme, un efort mai mare de uniformizare a elevilor, contrar felului de acum 30 de ani cand intr-un comunism feroce, cand toti sfarseau cu maxim o Dacie si un apartament, scoala departaja printr-o meritocratie destul de evidenta.

O sa fie in continuare o natie de pizde de televizor, baietzashi de Italia sau Spania cu Audi second hand, folbalisti si mincinosi, care isi izvorasc mandria din rezultatele de la olimpiadele de matematica, cei care lucreaza la Microsoft si Google ori mai stiu eu care laborator de cercetare si sportivii care aduc titluri mondiale sau europene. Toate izvoare de mandrie fara nici o legatura cu realitatea inconjuratoare, accidente care confirma regula : sa absolvim toti TURMA CUM LAUDE.

Daca sunteti curiosi de ce sunt asa nervos, aruncati un ochi pe rezultatele de la capacitate. Toti sunt extraordinari de destepti pe niste subiecte de toata jena.

Si nu uitati sa il cititi pe Tolo, care m-a inspirat sa scriu cele de mai sus

Cartea te face neprost!

One response to “Turma cum laude”

  1. “m-a inspirat”…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.